جستجو

راه اندازی سامانه ارجاع نظارت در راستای عدالت محوری است/ هزینه های خدمات مهندسی کمتراز2درصد هزینه های ساخت و ساز

  • صفحه اصلی
  • راه اندازی سامانه ارجاع نظارت در راستای عدالت محوری است/ هزینه های خدمات مهندسی کمتراز2درصد هزینه های ساخت و ساز
رئیس سازمان

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد گفت: با راه اندازی سامانه ارجاع نظارت، اسامی مهندسان بر اساس امتیاز برای اجرای پروژه ها رتبه بندی شده و پروژه به بالاترین امتیاز که صاحب صلاحیت اجرای آن باشد واگذار می شود و بدین گونه عدالت محقق خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد؛ «علی اصغر زحمتکش» در نشست خبری که به مناسبت روز مهندس در محل خانه مهندس یزد برگزار شد از تعامل خوب سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد با مدیران ارشد استان و دستگاه های اجرایی خبر داد و گفت: زمانی که سازمان تحویل هئیت مدیره هشتم شد میزان ورودی پرونده های ساخت و ساز به سازمان کمتر از ۴۰۰هزار متر مربع بود و این درحالی است که با افتخار میگوییم تا پایان سال جاری میزان پرونده های ورودی به بالغ بر یک میلیون متر مربع خواهد رسید.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد افزود: این اتفاق نتیجه تعامل خوبی است که با مجموعه دستگاه های استان داریم.
زحمتکش در ادامه از تجمیع سامانه های مختلف سازمان نظام مهندسی خبر داد و ابراز داشت: با پشتیبانی هیئت مدیره تمام فرآیندهای سازمان به روز رسانی و تحت قالب یک نرم افزار جامع به نام سینا قرار گرفته و هم اکنون بخش عضویت و صدور، تمدید و سایر موارد مرتبط با پروانه ساختمان راه اندازی شده است.
وی حذف بروکراسی و کاغذ در روند اداری سازمان نظام مهندسی را از دیگر اقدامات شاخص برشمرد و گفت: در راستای ارائه خدمات غیر حضوری به مردم با طراحی نرم افزاری که توسط واحد انفورماتیک سازمان صورت گرفته، کلیه خدمات مهندسی گاز، غیر حضوری و بدون نیاز به حضور مجری، ناظر یا مالک در سازمان انجام می شود که امیدواریم در زمینه خدمات مهندسی هم شاهد رقم خوردن این اتفاق باشیم.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان از توزیع دو هزار توکن امضای دیجیتال بین مهندسان خبر داد و ابراز داشت: علاوه بر این اقدامات راه اندازی سامانه ارجاع نظارت یک اقدام ارزشمند بوده که هدف آن شفاف سازی حرفه ای و اجرای عدالت است، چرا که در گذشته انتخاب ناظرین بر عهده دفاتر مهندسی بود که در برخی اوقات پروژه ها بین همه مهندسان بدرستی تقسیم نمی شد .
وی برگزاری دوره های آموزشی، همچنین اعلام ظرفیت مهندسین و دفاتر و میزان پرداختی به صورت شفاف بر روی سایت سازمان را از دیگر اقدامات دوره هشتم هیات مدیره در جهت شفاف سازی اعلام کرد.
زحمتکش تصریح کرد: با تلاش واحد آموزش نسبت به ارائه دوره‌های آموزشی مورد نیاز برای مهندسان اقدام کردیم به طوری که طی ۱۰ ماه اخیر ۱۱۳ دوره آموزشی یعنی هر هفته بیش از ۲.۵ دوره آموزشی برگزار شده که بیش از ۶۰ درصد آنها دوره های آموزشی آزاد و مهارتی برای دانش افزایی بیشتر مهندسان بوده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تخلفات ساخت و ساز اشاره کرد و افزود: عوامل مختلفی در این خصوص دخیل است که از مهمترین آنها صادر نشدن پروانه ساختمانی برای زمین‌های قول نامه ای و سند مشاعی و نیز زمین‌های زیر حد نصاب  تفکیک شده و بخشی هم البته رانت  ساختمان می باشد که در همین رابطه در کارگروه جلوگیری از تخلفات ساخت و ساز استان این موانع برداشته شد و با راه اندازی پلیس ساختمان تلاش شد تا حتی ساختمان هایی که وارد ساختار کمیسیون ماده ۱۰۰ می‌شوند، ادامه ساخت را منوط به نظارت نظام مهندسی کنند.
وی در خصوص اصلاح تعرفه خدمات مهندسی این سازمان در سال جاری نیز گفت: نرخ خدمات مهندسی پس از چند سال با توجه به شیوه نامه و اعلام جدول قیمت تمام شده ساختمان توسط وزارت راه و شهر سازی بروز رسانی گردید و  عملیاتی شد. این در حالی است که هزینه‌های خدمات مهندسی کمتر از دو درصد از هزینه ساخت نرمال ساختمان است و نظر به افزایش شدید قیمت مصالح و دستمزد  ساخت و ساز و افزایش  نرخ خدمات مهندسی، ضروری بودو تغییر نرخ خدمات مهندسی، متناسب با گرانی‌ها افزایش یافته است.