جستجو

تعداد کار نظارتی مهندسین در پروژه های «الف» افزایش می یابد

  • صفحه اصلی
  • تعداد کار نظارتی مهندسین در پروژه های «الف» افزایش می یابد
رئیس سازمان

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با اشاره به اینکه طبق قانون، صلاحیت و ظرفیت کاری مهندسین در ظهر کارت پروانه اشتغال آنها درج شده است، گفت: بر اساس دستورالعمل های ابلاغی تعدادکار نظارت مهندسین در پروژه «الف» افزایش می یابد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد؛ علی اصغر زحمتکش با اشاره به اینکه ظرفیت اشتغال مهندسین براساس پایه های یک، دو و سه و همچنین پایه و صلاحیت آنها تعیین می شود، اظهار کرد: این ظرفیت برای مهندس پایه سه تا 8 هزار مترمربع، مهندسین پایه دو تا 12 هزار متر مربع و مهندسی پایه یک تا 16 هزار مترمربع در سال تعیین شده است.

وی با بیان اینکه پروژه های نظارتی مهندسین معمولا بازه های زمانی طولانی را طی می کند، تاکید کرد: به طور معمول مهندسین در بازه زمانی مذکور می بایست چندین پروژه را به صورت همزمان نظارت کنند که قانون گذار برای این مهم محدودیت 8 پروژه را در نظر گرفته است و بیشتر از آن را جایز نمی داد.

زحمتکش با اشاره به اینکه عدم همخوانی تعداد مهندسین و تعداد پروژه باعث می شود تا سقف نظارتی مهندسین تکمیل شود، خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم از بعد قانونی مسئله را حل  و ظرفیت کاری مهندسین را افزایش دهیم به بخشنامه های وزارت راه و شهرسازی رجوع کردیم.

وی افزود: پذیرش تعهد نظارت ساختمان های گروه الف توسط اشخاص حقیقی دارنده پروانه اشتغال به کار در رشته های عمران و معماری در صورتی که متراژ آن کمتر از 400 متر باشد می توان تا 5 پروژه را به صورت یک کار محاسبه کرد، لیکن مساحت کامل آنها در ظرفیت اشتغال ذکر می گردد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد تاکید کرد: البته این مهم شرایطی دارد که در بخشنامه ذکر شده است و اگر قرار بر انجام افزایش برای بار دوم باشد موضوع مشمول شرایط خاص دیگری نیز می شود.

وی گفت: اخیرا با توجه به ظرفیت های قانونی موجود، هیات مدیره سازمان مصوبه ای را به تصویب رسانده که علاوه بر موارد فوق الذکر، راهکاری برای افزایش تعداد کار مهندسان  شهرستان های استان نیز پیشنهاد گردیده که منتظر تصمیم گیری در کمیته 4 نفره هستیم.

زحمتکش عنوان کرد: پیش از این در شهرستان های استان صرفا طراحی و نظارت در رشته های  عمران و معماری انجام می گرفته، لیکن از سال گذشته این امر در رشته های برق و مکانیک نیز عملیاتی شده است.