جستجو

ضرورت رعایت سبک معماری ایرانی اسلامی در ساختمان سازی کشور

  • صفحه اصلی
  • ضرورت رعایت سبک معماری ایرانی اسلامی در ساختمان سازی کشور
1

معاون عمرانی وزیر کشور با بیان اینکه طرح نهضت ملی مسکن بر اساس توزیع متوازن انجام شود، گفت: ضرورت رعایت سبک معماری ایرانی اسلامی در ساختمان‌سازی کشور تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استا ن یزد؛ مهدی جمالی‌نژاد در ارتباط ویدئو کنفرانسی با اجلاس ملی سازندگان حرفه‌ای مسکن و ساختمان، اظهار داشت: در دهه 80 عنوان می‌شد اگر می‌خواهیم شهری با آرامش و کیفیت داشته باشیم، نیازمند یک سبک معماری متناسب با شرایط ایرانی اسلامی است.

وی تصریح کرد: برای همین موضوع از همان زمان عناوین مختلفی مطرح شد و هر یک از این واژگان شهرها را از منظر خاصی بررسی می‌کردند و هیچ‌ کدام همه جانبه نگر و جامعه نیستند.

معاون عمرانی وزیر کشور افزود: اگر بخواهیم تمامی ویژگی‌ها را به صورت یکجا داشته باشیم، باید به عنوان شهرهای ایرانی اسلامی حرکت کنیم که تمامی قابلیت‌هایی که مورد نیاز داریم را شامل شود.

جمالی‌نژاد بیان کرد: کرامت، تفکر، حیا، تواضع، احسان، عزت، امنیت، عبودیت، توازن، تعادل، هماهنگی، تقوا و بسیاری واژگان دیگر باید در کالبد و روحش شهر وجود داشته باشد که همه این موارد به صورت کامل در سبک معماری ایرانی اسلامی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: از سال 85 مصوبه هیئت وزیران و شورای عالی شهرسازی در ارتباط با این موضوع گرفته شد و سند معماری ایرانی اسلامی هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسید.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان اینکه با تمام این تلاش‌ها اقدامات عملی مناسبی صورت نگرفت خاطرنشان کرد: در حال حاضر هم احساس می‌شود که در حوزه بازآفرینی با جدیت بیشتری تلاش و حرکت کنیم.

جمالی نژاد افزود: اگر ما بخواهیم مسکن را در شهرهای مختلف کشور پویا و فعال کنیم باید این توجه را داشته باشیم که بر اساس توازن و عدالت در تمام کشور صورت گیرد و در تمامی نقاط مشکل مسکن به صورت متوازن برطرف شود اما اگر این اتفاق نیفتد مشکلات دیگری از جمله مهاجرت های گسترده را شاهد خواهیم بود.

معاون عمرانی وزیر کشور خاطرنشان کرد: با وجودی که فعالیت‌های ساختمانی از بزرگترین مباحث اقتصادی کشور به حساب می‌آید و صنعت ساختمان در ارتباط با 300 صنعت هست و میلیون‌ها شغل ایجاد می‌کند، باید چندین مولفه را مدنظر قرار دهیم که بحث معماری ایرانی اسلامی یکی از مهمترین این موضوعات است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه قرار است بیش از 4 میلیون مسکن در کشور ایجاد شود، پهنه‌های مختلفی در دستور کار قرار می‌گیرد و باید این پهنه‌ها کاملا بر اساس معماری ایرانی اسلامی طراحی شده و علاوه بر اینکه در برابر حوادث توان ایستادگی بالایی داشته باشد، توازن را هم به صورت کامل رعایت کنیم.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور تاکید کرد: این توازن باید به گونه‌ای باشد که در شهرها و روستاهای کوچک هم بر اساس نیازی که وجود دارد بتوانیم ساختمان‌سازی انجام دهیم و متناسب با سیاست حمایت از جوانی جمعیت، توزیع متوازن جمعیت و خدمات را داشته باشیم.