رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد گفت: معماری جدید کشور نیازمند آن است که با نگاه به گذشته و حفظ ریشه و اصالت ها، توامان پیشرفت پذیری داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد مجتبی فرهمند در اجلاس ملی سازندگان حرفه ای مسکن و ساختمان ضمن خیر مقدم به حاضرین، افزود: آسایش و آرامش بعنوان مهمترین نیازهای فطری بشر شناخته می شود و مهندسان، طراحان و معماران بعنوان هنرمندانی که ظرف زندگی انسان را طراحی میکنند، در طول دوره های مختلف، همه تلاش خود را برای آسایش مردم در ساخت مسکن بکار برده اند.
وی با بیان اینکه خانه ها در گذشته با معیارهای آرامش بخشی همچون استفاده از نور، آسمان، حیاط و... ساخته شده است، تاکید کرد: متاسفانه همه آن چیزهایی که در خانه، زمینه ساز ایجاد آرامش بوده است در ساخت و ساز امروزی از بین رفته و به نوعی آرامش از خانه های کنونی رخت بسته است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با بیان اینکه اگر بخواهیم به یک کیفیت منحصر بفرد دست پیدا کنیم نیازمند بازگشت به ریشه های خود هستیم، اظهار کرد: بازگشت به ریشه ها به منزله کپی برداری از گذشته نیست بلکه باید توام با حفظ ارزش ها و اصالت های گذشتگان تداوم تغییر و پیشرفت نیز در دستور کار قرار گیرد.
فرهمند اضافه کرد: متاسفانه امروزه با انقطاع تاریخی در ساخت و ساز های کشور روبرو هستیم به گونه ای که تداوم و همگونی چندین دوره به یکباره شکسته و ساخت و ساز در شهرهای ایران دگرگون شده و هویت خود را از دست داده است.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور اذعان کرد: آن چیزی که در دوران جدید دگرگون شده است راه حل هایی است که مهندسین با ابتکار عمل برای آسایش و آرامش مردم بدست آورده اند که گواه این مهم کاهش تلفات جانی در زلزله ها اخیر به نسبت زلزله های چند دهه گذشته در بم و ... بوده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد در پایان اظهار داشت: شهر یزد به عنوان تنها شهر کشور که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است همواره تلاش کرده که کیفیت ها بر کمیت غلبه داشته باشد که امیدواریم این نشست نقطه عطفی برای ایجاد گفتمانی جدید برای ساخت بناهایی متناسب با فرهنگ و آیین اسلامی و ایرانی ما باشد.