جستجو

استان یزد الگوی شهرسازی و معماری هوشمندانه است

  • صفحه اصلی
  • استان یزد الگوی شهرسازی و معماری هوشمندانه است
1

استاندار یزد با اشاره به اینکه یکی از شعارهای کلیدی دولت مردمی، تولید انبوه مسکن برای کلیه اقشار فاقد مسکن بوده است گفت: این امر در دولت کلید خورد و در حال حاضر استان یزد یکی از استان های پیشرو در این زمینه است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد؛  دکتر مهران فاطمی در اجلاس ملی سازندگان حرفه‌ای مسکن و ساختمان ضمن خیر مقدم به میهمانان  اظهار داشت: شهر یزد تنها شهر ایرانی ثبت شده در فهرست آثار جهانی یونسکو ، دارالعباده و دارالعلم، خطه خاک و خشت و خاطره، مظهر قنات و قنوت و قناعت و شهر زندگی و بندگی است.

وی بیان کرد: یزد، سرزمین آثار معماری بسیار شگرفی  است  که در ترکیب تویزه هاو ساباط ها، هشتی خانه های قدیمی و سقف چارسوق ها و امتداد مناره‌ها ، خُنکای سرداب‌ها، دالان‌ها و پایاب آب انبارها و قدنمایی بادگیرها، خود را به چشم نظاره‌گران جلوه می‌دهد و به راستی که هنوز هم بعد از قرن‌ها یزد  را  می‌توان الگوی شهرسازی و معماری هوشمندانه  دانست. آن معماری که در آمیزش با هنر، و با در نظر داشتن نیاز روز مردم، سبب خلق بناهای ماندگار و مقاومی شده  که هنوز بسیاری از آن‌ها در کشاکش روزگار و چرخاچرخ فلک، خم به ابرو نیاورده‌اند.

 استاندار یزد با بیان اینکه استان یزد استحقاق و لیاقت این را دارد که به عنوان مرکز تضارب افکار در زمینه مطالعات صنعت ساختمان و تبادل تجربیات سازندگان حرفه‌ای ساختمان مطرح گردد گفت:  این موضوع با پشتوانه و نگرش عالمانه‌ای که بر مهندسان با تجربه و متعهد این استان حاکم است و ریشه در تربیت مومنانهشان دارد،  شدنی و امکان پذیر است.

فاطمی با اشاره به اینکه از موضوعی که خاص شهرهای تاریخی است نباید غافل شد افزود:ترکیب هنرمندانه سنت و نوعی از مدرنیته به منظور بهره‌گیری از طرح‌های نو، بهره‌مندی از مصالح نوین  و نیز استفاده از تکنیک‌های صنعتی‌سازی در هماهنگی با داشته‌های معماری و شهرسازی است که می تواند اتفاقات نوآورانه خوبی را رقم بزند.

استاندار یزد با اشاره به  کلیت ساختمان سازی در کشور در این سال ها اظهار داشت: دنیای مدرن با همه مُحَسناتش، قطعاً آسیب‌هایی را به همراه داشته که صنعت ساخت و ساز نیز از آن متأثر بوده است؛ لذا بهره‌گیری نامناسب از الگوی معماری غیر ایرانی -غیر اسلامی، قوانین و مقررات زائد و غیرمفید،  همچنین دخالت افراد فاقد صلاحیت در امر ساختمان سازی از نمونه‌های آن است.

فاطمی افزود: بدون شک رشد سریع ساخت و ساز ناشی از رشد جمعیت و مهاجرت به شهرها باعث قطع پیوستگی ساخت و سازهای شهری در جهان امروز ما شده است و حوادث ساختمانی و تلخی همانند پلاسکو و متروپل که هر از گاهی در گوشه و کنار رخ می‌دهد، زنگ خطر جدی برای همه است تا تمام همت خود را برای افزایش کیفیت ساخت و سازها به کار بگیرند.

وی بیان کرد: در این شرایط به نظر می‌رسد تنها راه برون‌رفت از معضلات جدی در این زمینه، هماهنگی و همکاری همه دستگاه‌های ذیربط و استفاده از توان متخصصان داخلی است.

دکتر فاطمی ادامه داد: یکی از شعارهای کلیدی دولت مردمی، تولید انبوه مسکن برای کلیه اقشار فاقد مسکن بوده که در این راستا طرح نهضت ملی مسکن کلید خورد و خوشبختانه استان یزد یکی از استان های پیشرو در این زمینه است که پروژه‌های این طرح با همراهی کلیه دستگاه‌های مسئول از جمله سازمان نظام مهندسی ساختمان استان پیشرفت خوبی داشته است.

فاطمی خاطرنشان کرد:  تجربه نهضت ملی مسکن نشان داد با بهره‌گیری از توان تخصصی بیش از ۶۵۰۰  عضو سازمان نظام مهندسی و ۲۴۰ سازنده ذی‌صلاح سازمان می‌توان ضمن رعایت قوانین و مقررات ملی ساختمان، گام‌های موثری در جهت ارتقاء کیفیت ساخت و ساز استان و تحقق آرزوی خانه دار شدن بسیاری از مردم برداشت.

 وی گفت: بدون تردید در این راه مهم کمک و همراهی مراجع تصمیم‌گیر و اجرایی می‌تواند ضمن حذف مقررات زاید و تسهیل در فرآیند صدور پروانه ساخت و ساز نقش مهمی در ارتقاء ایمنی و حفظ جان و مال مردم داشته باشد.

استاندار یزد اظهار داشت: در این امر مهم بهره گیری از فناوری‌های نوین ساختمان در کنار استفاده از مصالح استاندارد نقش موثری در این زمینه ایفا می‌کند.

فاطمی در پایان خاطرنشان کرد: امید که برگزاری این اجلاس و کارگاه‌های تخصصی آن بتواند به ارتقاء دانش فنی شرکت کنندگان کمک کرده و در نهایت آثار مشهود آن را در ساخت و سازهای شهری ببینیم.