جستجو

پیشگیری از مرگ خاموش با تهویه ساختمان و استاندارد بودن دودکش ها

  • صفحه اصلی
  • پیشگیری از مرگ خاموش با تهویه ساختمان و استاندارد بودن دودکش ها
1

معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی شهرداری یزد گفت: در فصل زمستان حوادث ناشی از گاز بیشتر رخ می دهد لذا توصیه می کنیم مردم به تهویه منازل و استاندارد بودن دودکش ها دقت داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد؛ مهدی حسینی گفت: حوادث ناشی از گاز از دو جنبه نشت گاز و در نهایت آتش سوزی و انفجار و یا مرگ خاموش شناخته می شود.

وی افزود: حوادث ناشی از نشت گاز و در نهایت آتش سوزی و انفجار در بیشتر مواقع با زدن کلید برق بعد از نشت گاز اتفاق می افتد که یکی از دلایل مهم آن عدم نصب درپوش در شیرهای گازی است که از آنها استفاده نمی شود.

معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی شهرداری یزد استفاده از شلنگ گاز طویل، دستکاری سیستم لوله کشی گاز، استفاده نکردن از وسایل استاندارد برای گرمایش مانند تبدیل بخاری نفتی به گازسوز را از عوامل مهم نشست گاز و در پی آن آتش سوزی عنوان کرد.

حسینی اظهار داشت: مردم دقت داشته باشند که به کارگیری تعمیرکاران غیر حرفه ای نیز می تواند یکی از عوامل ایجاد خطر باشد.

وی با بیان اینکه برخی از شهروندان از بخاری به عنوان خشک کن برای لباس‌ها استفاده می‌کنند که می‌تواند منجر به آتش‌سوزی شود؛ خاطرنشان کرد: یکی دیگر از حوادث ناشی از گاز، مرگ خاموش است که عدم تهویه کافی در منزل و نقص دودکش عامل مهم مرگ خاموش شناخته شده است.

حسینی توصیه کرد: دودکش ها هر سال کنترل شوند و وسایلی مانند بخاری، آبگرمکن و پکیج باید دودکش مستقل داشته باشند به طوریکه دودکش تا پشت بام ادامه و ۷۰ سانت از سطح پشت بام بالاتر باشد و ترجیحاً دارای کلاهک H شکل باشد.

وی افزود: لوله رابط دودکش از نوع فنری یکی از دلایل افزایش گاز مونوکسید در محیط و مرگ خاموش است چرا که این نوع لوله ها برای استفاده در بخاری، پکیج و آبگرمکن مناسب نیستند.

این کارشناس حوزه ایمنی در ادامه استفاده از وسایل شعله رو باز مانند اجاق گاز برای گرمایش را عامل افزایش منواکسید در محیط دانست و افزود: سرد بودن لوله رابطه دودکش دلیل بر عدم خروج گاز مونوکسید است همچنین شکستگی دودکش های سیمانی در مسیر پشت بام ممکن است مانع از خروج گاز منواکسید از ساختمان شود.

 معاون آموزش پیشگیری سازمان آتش نشانی شهرداری یزد گفت: توصیه می شود درزگیری کامل پنجره ها و مسدود کردن دریچه هوای کولر انجام نشود و دریچه هوای تازه در محیط ساختمان وجود داشته باشد.

حسینی برای اطفای راحت تر حریق و پیشگیری از خسارت زیاد در آتش سوزی پیشنهاد کرد: کپسول مهار کننده آتش سوزی در همه ساختمان ها وجود داشته باشد چراکه آتش‌سوزی‌ها در لحظه اول بسیار کوچک هستند و با این کپسول قابل مهار شدن می باشند.