در حال حاضر ۶۷ نوع مصالح ساختمانی مشمول استاندارد اجباری است که ۳۱ نوع آن ، در استان یزد تولید می شود. شش فراورده ساختمانی نیز از استاندارد تشویقی برخوردارند.
این مطلب را دکتر زارع مدیر کل استاندارد در گفتگو با روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد بیان داشت و افزود: اداره کل استاندارد در جهت کنترل شاخص ها ومعیارها همکاری بسیار نزدیکی با سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد دارد و مهندسان ناظر سازمان، به عنوان مدیران کنترل کیفی مصالح ساختمانی قلمداد می شوند، به گونه ای که این اداره میتواند بر اساس گزارش های مهندسین ناظر به سازمان نظام مهندسی ساختمان و سپس ارجاع آن به ما، سریعاً اقدام به نمونه برداری به ویژه در ساختمان های بزرگ نموده و با تشکیل پرونده حقوقی پیگیر کیفیت مصالح باشد.
وی با اشاره به اینکه اداره کل استاندارد تصمیم دارد در آینده نزدیک، پژوهشگاه و کلینیک استاندارد را در استان یزد راه اندازی کند،افزود : استان یزد قطب صنعتی و محور تولید مصالح ساختمانی است به گونهای که در حال حاضر علاوه بر واحدهای تولیدات فلزی، ۸۰ کارخانه کاشی و سرامیک در حال فعالیت هستند و این استان توانسته است در زمینههای تولید و صادرات برخی انواع مصالح ساختمانی رتبه اول کشوری را به خود اختصاص دهد.
وی در پاسخ سوال ما، از فعالیت ۴۰ آزمایشگاه تایید مصالح در سطح استان خبر داد و گفت: طرح های پژوهشی کاربردی در زمینه بررسی و سنجش کیفیت مصالح ساختمانی تولیدی استان، مانند شن و ماسه، میلگرد، تیرآهن و آسفالت نیز در حال انجام است و از نظر تجهیزات و ماشینآلات کنترل های لازم صورت می گیرد.
دکتر زارع که به مناسبت بیست و سوم مهرماه روز جهانی استاندارد با ما سخن می گفت ، در پاسخ به سوال دیگری، استاندارد اجباری آسانسورهای کششی در ساختمان ها را خاطر نشان ساخت و افزود: گواهی اولیه استاندارد آسانسور برای مدت یک سال است و شرکت های تعیین صلاحیت آسانسور باید به صورت پیوسته بازرسی های لازم را صورت دهند.
وی فرآیند تولید بتن را نیز بسیار مهم خواند و گفت: نحوه تولید و عمل آوری بتن و مصرف به موقع و نحوه صحیح مصرف آن از جمله مواردی است که باید همواره با دقت و صحت صورت گیرد و اداره کل استاندارد در نظر دارد استاندارد عمل آوری و مصرف بتن را پیگیری نماید