جستجو

زلزله طبس، زنگ خطرمداوم برای رعایت مقررات در ساخت و ساز ها

  • صفحه اصلی
  • زلزله طبس، زنگ خطرمداوم برای رعایت مقررات در ساخت و ساز ها
طبس

با گذشت حدود دو نسل از وقوع زلزله سهمگین طبس، ساخت و ساز محکم و اصولی در این شهر همچنان در اولویت است.

 روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد به انگیزه چهل و دومین سالگرد زلزله طبس در گفتگوی تلفنی با مدیر دفتر نمایندگی نظام مهندسی در آن شهرستان، به بررسی و تحلیل شرایط ساخت و ساز های متعاقب حادثه وحشتناک زلزله سال ۵۷ پرداخت.

 مهندس سید سعید صادق زاده در این گفتگو با اشاره به اینکه زلزله طبس با بزرگی ۷/۸ ریشتر، یکی از مهیب ترین زلزله های ایران بوده است، اظهار داشت :در واقع هر خانواده طبسی گاه تا ۶ نفر از اعضای خود را از دست داده و جمعیتی بالغ بر ۱۵ تا ۲۵ هزار نفر کشته شد.

وی افزود: در آن تاریخ که مصادف با سال پیروزی انقلاب اسلامی بود، یزدیها با هدایت شهید آیت الله صدوقی بزرگترین مشارکت در کمک رسانی و بازسازی منطقه زلزله‌زده را داشتند و بازماندگان نیز داوطلبانه خواستار احداث ساختمان‌های اسکلتی بر اساس مقررات بودند.

به گفته وی، این زلزله در اجرای آیین نامه ها و اصلاح روند ساخت و سازها تاثیر مثبت داشته و باعث ملموس تر شدن رفتار سازه و ساختمان در برابر بلایای طبیعی شده است.

صادق زاده در عین حال خاطرنشان ساخت: یکی از ویژگی‌های انسان کمرنگ شدن خاطرات تلخ و شیرین وی در گذر زمان است و بر همین مبنا در شهرستان طبس در سال های اخیر متاسفانه شاهد برخی ساخت و سازهای بدون پروانه نیز هستیم که برای رفع این معضل دوره‌های آموزشی برای مالکین مشابه آنچه توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد، انجام یافته، در حال برگزاری است .

وی سخن خود را با این شعر از رودکی به پایان رساند که:

 هرکه ناموخت از گذشت روزگار

هیچ ناموزد ز هیچ آموزگار

گفتنی است: شهرستان طبس پس از یک دوره الحاق به استان یزد، در حال حاضر جزئی از استان خراسان جنوبی است.