مسئول واحد سازندگان ذيصلاح سازمان نظاممهندسي ساختمان استان يزد به ارائه گزارش عملکرد اين واحد پرداخته و رويکرد اصلي آن را نظارت بهمنظور خروج مجريان کمتوان و ورود مجريان توانمند عنوان کرد.
الهام اغنيايي در گفتگو با پيام نظام گفت: از ديگر برنامههاي اين واحد را قابليتسازي، برگزاري دورههاي آموزشي، تدوين سرفصلهاي آموزشي، برگزاري جلسات توجيهي، اصلاح ساختار و فرايند پروژهها در سامانه سينا برشمرد.
پيگيري امور سازندگان
وی به بررسي و شفاف سازي خروج کارهاي در دست اقدام سازندگان، بررسي انصراف و جايگزينشدن سازندگان، انجام مکاتبات با سازندگان، شهرداريها، مالکين و ناظرين ساختمان و حل اختلافات به وجود آمده بين مالک و سازنده اشاره کرد و افزود: بررسي و پاسخ به استعلامات اداره کل راه و شهرسازي در خصوص سازندگان ذيصلاح، تهيه فلوچارت و چک ليستهاي کنترل مدارک، بازديدها، پيشنهاد اصلاح در قرارداد اجراي ساختمان، تدوين ليست پيوستهاي قراردادها شامل فرم تحويل زمين، تحويل موقت و اعلام مشکلات و موارد سيستم خدمات مهندسي سازمان جهت اصلاح از ديگر اقدامات انجام شده اين حوزه است.
اين مسئول پايش تمامي شرکتهاي سازنده و اصلاح تاريخ و ظرفيت شرکتها را مهم برشمرده و افزود: در اين حوزه اقداماتي از جمله استعلام از ساير ادارات درخصوص سوابق کاري شرکتهاي سازندگان ذيصلاح، برگزاري دورههاي آموزشي مالياتي، برگزاري جلسه با شوراي انتظامي در خصوص تهيه مستندات و مراحل ارجاع پرونده جهت بررسي و برگزاري جلسه با بازرسين منتخب سازندگان جهت بازبيني و اصلاح فرم های گزارش ماهيانه و بازديد انجام شده است.
وی انتخاب سرپرستان کارگاه در زمان شروع بکار و اصلاح و نهايي شدن تمام فرمهاي مرتبط با آن، برگزاري دوره آموزشي پنج شنبه با مالکين، برگزاري دورههاي هم انديشي ماهيانه سازندگان، برگزاري جلسات کميسیون مجريان، تهيه و تدوين چارت جهت تشکيل واحد مستقل مجريان، برگزاري اجلاس ملي سازندگان حرفه اي مسکن و ساختمان را از دیگر برنامه های این واحد اعلام کرد.
تدوين شرح وظايف مجريان
مسئول واحد سازندگان ذي صلاح سازمان نظام مهندسي ساختمان استان همچنین از تدوين محتوا شامل شرح وظايف و موارد قانوني سازندگان و ليست سازندگان حقيقي و حقوقي جهت چاپ کتاب نما نام، تدوين چشم انداز يک ساله براي واحد سازندگان ذيصلاح، بررسي و حل اختلاف بين سازنده و مالک، پيشنهاد اصلاح ساختار ظرفيت و تعداد کار سازندگان با تاييد هيات 4 نفره استان، کاهش طبقات پروژههاي داراي سازنده ذيصلاح و الزام نمودن ضرورت استفاده از خدمات سازنده ذيصلاح دركليه ساخت و سازها خبر داد.
وي به اقدامات انجام شده براي الزامي شدن استفاده از خدمات سازنده ذيصلاح در شهرستانها اشاره کرد و افزود: بازبيني قراردادهاي مجريان و سرپرستان کارگاه ها، تدوين شرايط خصوصي پيمان و شرايط حاکم بر قرارداد، بررسي، تحليل وتدوين گزارش هاي مرحله اي مجريان و تدوين دستورالعمل اجرايي بازرسي سازندگان ذيصلاح و ارائه و تاييد در هيات مديره سازمان از ديگر اقدامات حائز اهميت حوزه مجريان بوده است.
اغنيايي همچنين تدوين چک ليست دستورالعمل ارزيابي عملکرد مجريان و کيفي سازي آيتم هاي آن، تدوين پيشنهادي اصلاح ساختار تعداد کار و ظرفيت مجريان مطابق دستورالعمل سازندگان مسکن و ساختمان و پيگيري جهت تعيين تکليف در خصوص وظايف مجريان در قبال اجراي دو نقشه اي بودن پروانه را نيز يادآور شد.
وي گفت: همچنين با توجه به پيگيريهاي انجام شده و تحليل بازرسيهاي صورت گرفته جهت کاهش کارهاي غير واقعي در مهرماه سال گذشته، ابلاغيه ای از طرف اداره کل راه و شهرسازي مبني بر جلوگيري از مداخله اشخاص فاقد صلاحيت در اجراي پروژهها صادر شد.
تشکيل کارگروههاي مشورتي در سازمان
مسئول واحد سازندگان ذي صلاح سازمان نظام مهندسي ساختمان از مهمترين اقدامات اين واحد به پيشنهاد تشکيل کارگروههاي مشورتي جهت همکاري هرچه بيشتر سازندگان با واحد سازندگان با اولويتهاي و موضوعات از پيش تعيين شده با حضور 15 نفر از داوطلبين اشاره کرد.
وي همچنين، اصلاح و بازبيني فرمت کليه مکاتبات واحد سازندگان از لحاظ حقوقي، برگزاري جلسه مديرعاملين شرکتها با رياست سازمان و دعوت از مشاوره خارج از سازمان در جلسه کميسيون مجريان جهت تعيين نقشه راه و تبيين استراتژهاي لازم اشاره کرد.
وی تهيه چک ليست بازديد از دفاترشركت ها و چک ليست ايمني، تنظيم شاخصهاي ارزيابي عملکرد، تهيه و تدوين گزارش هاي مرحله اي مجريان، تهيه امار و ليست مجريان براي سالنامه 1402، شرکت واحد مجريان در نمايشگاه پژوهشي و فن آوري، پيگيري با واحد انفورماتيک جهت اصلاح جانشيني مجريان بعد از شرايط فسخ و شرکت در اتاق فکر در خصوص موضوعات مطرح شده از طرف واحد را نيز از زمره اقدامات واحد مجريان بيان کرد.
تلاش براي ساماندهي مجريان
مسئول واحد سازندگان ذي صلاح سازمان نظام مهندسي ساختمان همچنين به برگزاري جلسه با رييس انجمن انبوه سازان و ریيس کاردانها و نمايندگان هيات مديره سازمان، تهيه پکيچي جهت ساماندهي و بهبود وضعيت سازندگان براي اجرا در سالجاري و پيگيري بحث فرهنگ سازي و آموزش به مجريان و مالکين اشاره کرد و افزود: در اين مدت پيگيري و تدوين بسته پيشنهادي دوم جهت ساماندهي وضعيت مجريان، برگزاري فراخوان بازرسين جهت بازديد از پروژه هاي داراي سازنده و اعطاي حکم به منتخبين جديد، برگزاري بازديدهاي هفتگي از پروژههاي داراي سازنده ذيصلاح، برنامه ريزي بازديد از دفاتر شرکتها و 450 مورد بازديد از پروژهها داراي سازنده ذيصلاح و همچنين ثبت اطلاعات شرکتها در سامانههاي سپامک و پاتمک و بررسي پرونده سازندگان جهت صدور و ارتقاء و ارسال به اداره کل راه و شهرسازي در سال 1401 انجام گرديده است.
همراهي واحد نظارت عاليه جهت بازديد از پروژههاي داراي مجري، ارسال 80 تذکر عدم رعايت مقررات به سازندگان، نيز مورد اشاره وي قرار گرفت.
وي ادامه داد: انجام امورات مربوط به عضويت حقوقي 40 شرکت، بررسي اطلاعات ثبت شده جهت 23 شرکت حقيقي در سپامک، بررسي اطلاعات ثبت شده جهت 45 شرکت حقوقي در سپامک، انجام امورات مربوط به عضويت حقوقي شرکتها، پاسخگويي به بيش از 230 درخواست در سامانه تيکتينگ و استعلام از سامانه اطلاعات نظام فني و اجرايي کشور هم در حوزه فعاليت هاي انجام شده است.
وي همچنين استعلام از سامانه جامع پايگاه اطلاعات اشخاص حقوقي کشور، استعلام از سايت روزنامه رسمي کشور، استعلام از شوراي انتظامي استان، استعلام از انجمن صنفي انبوه سازان، استعلامات سامانه خدمات مهندسي شامل مشخصات پروانه اشتغال اعضا - عدم استفاده از پروانه در بخشهاي حقيقي - عدم استفاده از پروانه در بخشهاي حقوقي، استعلام از ساير ارگانها و دستگاهها در صورت نياز را در حوزه بازديد يادآور شد.
انجام مراحل صدور، تمديد و ارتقا سازندگان حقوقي
مسئول واحد سازندگان ذي صلاح سازمان نظام مهندسي به برگزاري اجلاس ملي سازندگان مسکن و ساختمان و اعطاء دبيرخانه مرکزي سازندگان حرفه اي کشوري در استان و تشريح اقدامات صورت گرفته در دبيرخانه سراسري سازندگان ذيصلاح استان يزد اشاره کرد.
اغنيايي به انجام مکاتبه جهت تبادل نظر و هماهنگي اين دبيرخانه با روساي سازمان نظام مهندسي ساختمان استانهاي مازندران، شيراز، خراسان رضوي، ايلام، تهران و... خبرداد و افزود: کانون سراسري انجمنهاي صنفي کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان نیز جهت همکاري با دبيرخانه اعلام آمادگي کرده است.
وي از جمله اقدامات دبيرخانه به تهيه مکاتبه به سازمانهاي نظام مهندسي استانها جهت بررسي و اشنايي با عمده مشکلات و دغدغه و استفاده از تجربيات آنان، برگزاري جلسات انلاين دبيرخانه سراسري، تنظيم دستور جلسه براي دبيرخانه سراسري سازندگان، تنظيم و تبيين اهداف پيشنهادي دبيرخانه و صدور احکام را نام برد.
بررسي و اجرايي شدن ابلاغيه مسکن در خصوص الزام استفاده از خدمات فني شرکتهاي آزمايشگاهي ، تعيين حق الزحمه ازمايشگاه ژئوتکينک، جوش و بتن و ميلگرد، تعيين درصد حق السهم سازمان از ارائه خدمات شرکتهاي ازمايشگاه، تدوين فرايند اين خدمات در سامانه سينا ، تهيه قراردادها و فرمهاي ان، پيگيري و عضويت شرکتهاي ازمايشگاهي، بررسي قراردادتنظيم شده ازمايشگاه ، بررسي مابه التفاوت پرداخت آزمايشگاه ، تسويه حساب جهت ترخيص پرونده و بررسي نتايج ازمايش، پيگيري جمع آوري نتايج ازمايشات جهت پهنه بندي از ديگر موارد مورد اشاره اغنيايي از سوي كارگروه مربوطه بود.
بررسي صلاحيت آزمايشگاههاي خدمات مهندسي
مسئول واحد سازندگان ذي صلاح سازمان نظام مهندسي ساختمان استان يزد همچنين بررسي حدود صلاحيت و تعداد کار و کسر ظرفيت از ازمايشگاهها، پيگيري جهت اجرايي شدن تاييد صلاحيت ازمايشگاهها از اداره کل راه و شهرسازي، تعيين تعرفه 6 ماه اول سال گذشته، پيگيري جهت اجرايي شدن آزمايشات بتن و جوش و تعيين فرايند ان در سامانه سينا، پيگيري بررسي تاييد صلاحيت شرکتهاي توليدي بتن و معرفي به سازندگان ذيصلاح، بررسي و پايش عملکرد شرکتهاي خدمات ازمايشگاهي در سطح استان، برگزاري جلسه با اعضاي انجمن آزمايشگاهها و اداره کل راه و شهرسازي در خصوص اعلام تعرفه خدمات ازمايشگاهي 6 ماه دوم سال1401 را نيز يادآور شد.
اغنيايي گفت: تاييد ازمايشگاههای داراي صلاحيت براي شش ماه دوم سال و ثبت آنها در سامانه سينا، هماهنگي با واحد انفورماتيک جهت آموزش فرايند سامانه سينا براي شرکتهاي خدمات ازمايشگاهي، توسعه خدمات ازمايشگاهي در شهرستانها، مکاتبه جهت برگزاري دوره اموزشي تفسير نتايج ازمايشات براي ناظرين و مجريان سازمان را نيز دنبال کرده است.
شکل گيري انجمن سازههاي فولادي
مسئول واحد سازندگان ذي صلاح سازمان نظام مهندسي ساختمان استان يزد ارتباط با انجمن سازههاي فولادي و پيشنهاد ورود سازندگان به بخش پروژههاي صنعتي و شناسايي و ليستي از سازندگان سازههاي فولادي و بازرسين جوش استان جهت بالا بردن كيفيت اجرا و ارايه به بهره بردان تهيه گرديده است ،همچنين تشکيل جلسه با انجمن اسکلتهاي فلزي يا سوله سازان و هماهنگي با کارگروه صنعتي سازمان منجر به عقد تفاهم نامه سازمان با اين انجمن گرديد، در اين راستا با همكاري اداره كل راه و شهرسازي و انجمن صنفي سازههاي فولادي به کسب اطلاعات تخصصي و تدوين دستورالعمل تاييد و تطبيق صلاحيت آنان اشاره کرد.