جستجو

فرهمند تاکیدکرد: حرکت سازمان ازساختار اداری ومالی به سازمان فـنی و اجرایی

  • صفحه اصلی
  • فرهمند تاکیدکرد: حرکت سازمان ازساختار اداری ومالی به سازمان فـنی و اجرایی
پیام رئیس

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با اشاره به تلاش های صورت گرفته سازمان برای ارتقای کیفیت و کمیت خدمات مهندسی به جامعه هدف، محورهای مورد توجه این دوره از هیات مدیره را مورد ارزیابی قرار داد.

مهندس «مجتبی فرهمند» در گفتگو با پیام نظام با اشاره به اینکه محورهای فعالیت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد طی سال گذشته در 10 بخش تقسیم و مورد توجه قرار گرفته است از حرکت به سمت سازمانی هوشمند و نوآور به عنوان یکی از مهمترین نشانه گذاری ها در سال 1401 نام برد.

وی ادامه داد: در این راستا نسبت به تکمیل و بهینه کردن سامانه سینا با هدف رضایت ذینفعان و تسهیل در ارائه خدمات با رویکرد فرآیند محور بودن سامانه، سرعت و شفافیت در اجرای فرآیندها امکان ارتباط با سایر سامانه ها اقدام شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد گفت: از دیگر اقدامات در این حوزه می توان به راه اندازی دبیرخانه مجازی در راستای کاهش مراجعین حضوری شامل مهندسان و مالکان و توسعه سامانه های مجازی سازمان از جمله تیکتینگ، آموزش آنلاین و امضای الکترونیک اشاره کرد.

فرهمند ادامه داد: همکاری و تعامل با مراجع صدور پروانه ساخت و صدور پروانه ساخت به صورت الکترونیکی و استقرار سامانه ارجاع نظارت در مرکز استان و دفاتر نمایندگی شهرستان ها در سامانه سینا و همچنین راه اندازی مرکز بهره وری ساختمان و توسعه مرکز رشد و نوآوری صنعت ساختمان هم در این محور در دستور کار قرار گرفته است.

تلاش برای توسعه خدمات مهندسی

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد از دیگر محورهای فعالیت سازمان در سال گذشته به توسعه خدمات مهندسی اشاره کرد و افزود: این توسعه راهبردی در حوزه  شناسایی خدمات مکمل و تدوین شرح خدمات در رشته های 7 گانه و سایر مباحث مقررات ملی ساختمان از جمله فیبرنوری، آب و فاضلاب، گاز فشار قوی، سیما و منظر ساختمان، گودبرداری و سازه نگهبان است.

وی ادامه داد: از دیگر خدمات مکمل می توان از تخریب بنا، تفکیک و آماده سازی اراضی، تعیین موقعیت ملک، اجرای مبحث 23 و کنترل و بازرسی تاسیسات برقی و لوله کشی گاز ساختمان در قالب مبحث 22 نام برد.

بهبود کیفیت ارائه خدمات مهندسی

فرهمند اضافه کرد: در حوزه تنسیق و بهبود کیفیت ارائه خدمات مهندسی اقداماتی از جمله بازنگری در قرارداد طراحی و نظارت با در نظر گرفتن شرایط مهندسان و مالکان، بازنگری درنظام نامه ارجاع نظارت با هدف بهبود سامانه ارجاع نظارت و ویرایش و تدوین دستورالعمل های مرتبط با حوزه خدمات مهندسی نظیر پرداخت حق الزحمه ناظران، تعیین ناظر جانشین و ناظران تمام وقت در نظر گرفته شده است.

وی از دیگر اقدامات در حوزه بهبود کیفیت ارائه خدمات مهندسی به اصلاح و تدوین گزارشات مرحله ای ویژه ناظران و مجریان ذی صلاح، بازنگری در نحوه تخصیص ظرفیت به مهندسان دارای پروانه اشتغال به کار در حوزه طراحی، نظارت و اجرا و تنسیق و ساماندهی امور مجریان و سازندگان ذی صلاح و بررسی مکانیزم اجرای برچسب انرژی از ابتدای سال جاری را نام برد.

توسعه خدمات رفاهی و منابع انسانی

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان یزد به خدمات انجام شده برای توسعه خدمات رفاهی و منابع انسانی سازمان در سال گذشته به عنوان یکی از محورهای فعالیت مورد توجه اشاره کرد و افزود: از جمله اقدامات در این حوزه راه اندازی و توسعه کیفی اقامتگاه مشهد مقدس، ارائه خدمات هتلینگ شهر و استان های مازندران، قشم و چادگان است.

وی گفت: در سال گذشته ارائه خدمات  بیمه ای متنوع شامل تکمیل درمان، شخص ثالث، مسئولیت مهندسان طراح و ناظر و محاسب، بیمه آتش سوزی و مهندسین آسانسور، مکمل مسئولیت در حوزه های تخصصی و عمومی اقدام شده و این خدمات در سال جاری نیز دنبال می شود.

فرهمند بزرگداشت مناسبت ها و برگزاری جشن های مهندسی، تدوین نظام نامه پیشنهادات و نوآوری در حوزه پرسنلی و مهندسی و تنظیم آیین نامه انضباطی و تشویقی پرسنلی را نیز در حوزه توسعه خدمات رفاهی برشمرد.

ارتقای سخت افزاری و نرم افزاری سازمان 

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد همچنین از دیگر محورهای توسعه ای که از سال گذشته برای سازمان تعریف شده و مورد توجه قرار گرفته است، حوزه ارتقای زیرساخت های فیزیکی و نرم افزاری را نام برد.

وی ادامه داد:سیاستگذاری کلان و راه اندازی واحد پیشخوان خدمت در سازمان نظام مهندسی یکی از محور های اصلی فعالیت دوره نهم هیات مدیره به شمار می رود که این مهم در حال حاضر به ثبات مطلوبی رسیده است.

فرهمند افزود: در حال حاضر تمامی خدمات سازمان نظام مهندسی در واحد پیشخوان قابل ارائه است و ذینفعان اعم از مهندسان و مالکین بدون نیاز به صرف وقت در سازمان با مراجعه مستقیم به این واحد تمامی خدمات مورد نیاز خود را دریافت می کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد تسریع در ارائه خدمات و بالا بردن سطح کیفی خدمات را دو عنصر مهم و مورد توجه در هدف گذاری دفتر پیشخوان دانست و تاکید کرد: تسریع در انجام امور و کسب رضایتمندی ارباب رجوع یکی از مهم ترین سرفصل های کاری هیات مدیره و پرسنل سازمان نظام مهندسی است.

توجه بیش از پیش به موضوع ترویج و فرهنگ سازی

وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی رسالتی مهم در برقراری ارتباط دوسویه با مردم دارد، اظهار کرد: در سال دوم هیات مدیره تلاش خواهیم کرد با برنامه هایی که تدوین شده است موضوع ترویج و فرهنگ سازی عمومی را با شدت بیشتری دنبال و همزمان نیز ارتباط خود را با مردم در مورد اقدامات و برنامه هایمان بررسی و اصلاح فرایند کنیم.

وی با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان در یکسال اخیر توانسته است در ابعاد فنی در بین مردم و مسئولان مرجعیت خود را تثبیت کند، افزود: رسالت ما در این است که به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا مهندسان عضو این سازمان بتوانند ساختمان هایی را بنا کنند تا در زمان حوادث غیر مترقبه که این روزها در کشور و حتی کشور های همسایه فراگیر شده است، تاب آوری لازم را داشته باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با تشریح تاب آوری ساختمان تاکید کرد: مقاوم سازی و بنا نهادن ساختمان ها با رعایت مباحث 23 گانه مقررات ملی، اصلی ترین موضوعی است که می بایست جدی گرفته شود و این سازمان تمام تلاش خود را انجام خواهد داد تا زمینه اجرای این مباحث را در عمل فراهم و تاب آوری ساختمان ها در مقابله زلزله به عنوان اصلی ترین حادثه غیرمترقبه را تامین نماید.

فرهمند با بیان اینکه اجرای این مهم می بایست در دوبخش مهندسی و مردمی دنبال شود، اذعان کرد: در بعد مردمی برنامه های متنوعی در حوزه ترویج و فرهنگ سازی طراحی شده است که از ابتدای سال اجرایی می شود و کمک خواهد کرد تا سطح دانش عمومی در حوزه ساخت و ساز ارتقا یابد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه مهندسی نیز اقدامات فراگیری طی سال های اخیر انجام شده است، عنوان کرد: برگزاری دوره های آموزشی متعدد در دوبخش تخصصی و مهارتی از جمله اقدامات موثر برای بالابردن سطح دانش مهندسین و نزدیک شدن به علوم روز دنیا در این حوزه بوده است.

تعاملات قضایی در حوزه صنعت ساختمان

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان یزد به اقدامات صورت گرفته برای افزایش تعامل با دستگاه قضا در راستای کاهش تخلفات ساخت و ساز اشاره کرد و افزود: راه اندازی شعبه حل اختلاف دعاوی صنعت ساختمان در سازمان و تشکیل هیات های داوری در سازمان از جمله اقدامات برای افزایش تعاملات است.

وی از دیگر اقدامات به  لحاظ کردن داوری در قراردادها و عقد تفاهم نامه همکاری با دستگاه قضا و دادگستری استان با رویکرد آموزش، ترویج، فرهنگ سازی در راستای کاهش تخلفات ساختمانی اشاره کرد و افزود:  راه اندازی شعبه 39 برای حل اختلاف ویژه دعاوی صنعت ساختمان با هدف کاهش پرونده های قضایی در این راستا صورت گرفته است.

فرهمند از جمله دستاوردهای این اقدام را حل تخصصی اختلافات در محل سازمان برای حفظ جایگاه مهندسان و کاهش هزینه های قضایی نام برد.

وی درباره تشکیل هیات های داوری در سازمان و لحاظ کردن شرط داوری در قراردادها به منظور حفظ شان و جایگاه مهندسان عضو سازمان نیز گفت: این اقدام در کاهش هزینه های دادرسی، رسیدگی سریع و بدون محدودیت از نظر مکان و زمان رسیدگی بسیار موثر واقع شده است.

وی گفت: در این مدت حدود 120 کارت داوری برای مهندسان عضو سازمان برای داوری در اختلافات احتمالی مهندسان با مالکان و طرفین قراردادها صادر شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد درباره انعقاد تفاهم نامه آموزشی نیز اظهار کرد: این تفاهم نامه با هدف آموزش متقابل، استفاده از ظرفیت دادگستری در صدا و سیمای مرکز استان برای تولید محتوا و آموزش های بصری و کاهش تخلفات صنعت ساختمان منعقد شد.

وی همچنین به انعقاد تفاهم نامه با معاونت پیشگیری از وقوع جرم استان با موضوع ارسال پیامک مشترک با سازمان با هدف پیشگیری از تخلفات ساختمان و همچنین جلوگیری از فعالیت افراد فاقد صلاحیت اشاره کرد.

تقویت ارتباط با دستگاه های اجرایی

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد از دیگر محورهای سازمان در سال گذشته که در سال جاری نیز با قوت دنبال خواهد شد به تقویت ارتباط با دستگاه های اجرایی اشاره کرد و افزود: در این حوزه تفاهم نامه هایی در حوزه های مختلف آموزش مهندسان، اقدامات فنی و مهندسی خیری، ترویج و فرهنگ سازی خدمات مهندسی، استانداردسازی مصالح و تهیه لیست مصالح ساختمانی استاندارد و منابع انسانی، آموزش های مهارتی و آموزش منعقد شده است.

وی از جمله دستگاه های مورد اشاره تفاهم نامه ها را دانشگاه آزاد اسلامی، آستان قدس رضوی، صدا و سیمای مرکز یزد، اداره کل استاندارد، اداره کل فنی و حرفه ای و سازمان جهاد دانشگاهی دانست.

برگزاری همایش ها و نمایشگاه های تخصصی

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد به اقدامات سازمان در راستای برگزاری مسابقات، همایش ها و نمایشگاه های تخصصی اشاره کرد و افزود: از جمله این موارد برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه صنعت ساختمان استان به عنوان سیاستگزار و مشاور اجرایی بود.

وی ادامه داد: به این ترتیب سازمان برای اولین بار با رویکرد مثبت شرکت نمایشگاه ها و برنامه ریزی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، سیاستگذاری و مشاوره اجرای نمایشگاه صنعت ساختمان به سازمان محول شد تا برخلاف سال های اخیر رویدادی بزرگ در حوزه مهندسی برگزار شود.

فرهمند گفت: اجرای کارگاه ها، بازدیدهای آموزشی و حضور شرکت های معتبر تولیدکننده و ارائه دهنده خدمات در حوزه صنعت ساختمان از بخش های تخصصی این نمایشگاه بود.

رویکرد سازمان در سال 1402

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با اشاره به اینکه در سال جاری نیز محورهای فوق و محورهای جدید مورد توجه جدی سازمان قرار گرفته و تا رسیدن به هدف نهایی دنبال خواهد شد، توجه به نقش سازمان در تحقق شعار سال برای کنترل تورم را مورد تاکید قرار داد.

وی گفت: صنعت ساختمان نقش پررنگی در اقتصاد کشور دارد و امید است که با رونق این بخش شاهد حل بسیاری از مشکلات اقتصادی از جمله رونق بازار، کاهش قیمت مسکن و افزایش فرصت های شغلی باشیم.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه امروزه نوک پیکان مقصریابی پس از حوادث به سمت مهندسین ساختمان روانه است، افزود: در صنعت ساختمان عوامل متعددی دست به دست می‌دهند تا یک ساختمان ساخته شود و یک مهندس به عنوان راهبر این حوزه تنها یک بخشی از کار است که اگر در چیدمانی صحیح قرار نگیرد و سایر اجزا اعم از استاندارد مصالح، رعایت نکات فنی توسط مالکین و ... رعایت نشود، کاری از مهندسین هم برنخواهد آمد.

وی رویکرد این دوره از هیات مدیره را تبدیل سازمان از یک نهاد اداری به نهادی فنی و اجرایی دانست و تاکید کرد:خوشبختانه بخش مهمی از این سیاستگذاری با تقویت همکاری های بین بخشی محقق شده و در سال های آتی قوام خواهد گرفت.

فرهمند با بیان اینکه برای جلوگیری از این مشکل در حال اجرای طرحی با عنوان شناسنامه ملی ساختمان هستیم، تاکید کرد: این طرح با مشارکت شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور و سازمان استان یزد طراحی و برنامه ریزی شده که امیدواریم در نیمه اول سال به بهره برداری برسد.

وی در تشریح قابلیت های این سامانه که نام شمس را بر خود دارد، اظهار کرد: این سامانه قادر خواهد بود تمام مراحل ساخت یک بنا را از صفر تا صد رصد کند و هرکجا که قصور، اشتباه یا حتی تخلفی صورت گرفت بلافاصله هشدارهای لازم را صادر کند.

رییس کمیسیون انرژی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده و تصمیمات گرفته شده در این کمیسیون افزود: در تکمیل شناسنامه ملی ساختمان از ابتدای سال جدید و برحسب قانون ساختمان ها باید دارای برچسب انرژی شوند که یکی از ملاک های درجه کیفی انرژی ساختمان ها به موضوعات مندرج در شناسنامه ساختمان باز می گردد.

فرهمند ادامه داد: موضوع انرژی در حال حاضر یکی از موضوعات اصلی کشور است و ساختمان ها مصرف کننده بیش از نیمی از انرژی تولیدی در کشور هستند می بایست با دقت بیش از پیش بر روی این مهم کار و تصمیم گیری کرد.