جستجو

جامعه۷هزار نفری مهندسان ساختمان، ظرفیتی بزرگ برای چشم انداز توسعه استان

  • صفحه اصلی
  • جامعه۷هزار نفری مهندسان ساختمان، ظرفیتی بزرگ برای چشم انداز توسعه استان
1

دکتر مهران فاطمی با بیان اینکه جامعه ۷ هزار نفری مهندسان ساختمان مجرب، ظرفیت بزرگی برای چشم انداز توسعه استان است، گفت: این مهندسان پاک دست، حاذق و خوشنام و معتبر که سرمایه ارزشمند اجتماعی استان در سراسر کشور و نقاطی از جهانند با عملکرد بسیار خوب خود، سبب ساز ایجاد یک برند کاری در این حوزه شده اند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، بیست و پنجمین اجلاس هیأت عمومی سازمان نظام مهندس ساختمان کشور با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی، استاندار یزد، معاون عمرانی وزیر کشور، نمایندگان مردم «اردکان» و «تفت و میبد» در مجلس شورای اسلامی، جمعی از اعضای شورای مرکزی سازمان نظام مهندس ساختمان کشور و مهندسین استان یزد برگزار شد.

دکتر مهران فاطمی در این اجلاس، یزد را مهد پرورش امثال استاد پیرنیا؛ پدر معماری سنتی ایران دانست و اضافه کرد: این دیار برساخته از هنر مهندسانی بی ادعایی است که با دستانی پینه بسته اما خلاق، به خاک جان بخشیدند و آفریدگار میراثی ماندگار شدند.

استاندار یزد ادامه داد: هشتی ها، ساباط ها، مُقَرنَس ها، گوشواره‌ها، مناره ها، پایاب ها و آب انبارها بخشی از این ثروت عظیم است که استحکام و زیبایی آن در کنار عظمت، فناوری منحصر بفرد و طراحی زیرکانه، کلاه هوش از سر عقل آدمی می پراند.

وی در ادامه با بیان اینکه جامعه ۷ هزار نفری مهندسان ساختمان مجرب، ظرفیت بزرگی برای چشم انداز توسعه استان است، خاطرنشان کرد: این مهندسان پاک دست، حاذق و خوشنام و معتبر که سرمایه ارزشمند اجتماعی استان در سراسر کشور و نقاطی از جهانند با عملکرد بسیار خوب خود، سبب ساز ایجاد یک برند کاری در این حوزه شده اند.

دکتر فاطمی خاطرنشان کرد: دولت به پیشنهاد استان با واگذاری زمین به متقاضیان برای ساخت نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی موافقت کرد و ایجاد پردیس های زندگی به سبک اصیل و سازگار با فرهنگ بومی، به دور از مرتفع سازی بی جهت، مقصد استان در ریل گذاری جدید توسعه ای در حوزه مسکن قرار گرفت.

عالی ترین مقام اجرایی استان یزد ادامه داد: ما، از هر طرح نوآورانه که منجر به تقویت چنین نگاهی شود، استقبال و از اجرای آن حمایت می کنیم و کاملا به تاثیر «فرهنگ مهندسی» در «مهندسی فرهنگی» باور داریم.

وی در ادامه به اهمیت بسط نگاه خیرمندانه در جامعه مهندسان ساخت و ساز اشاره و خاطرنشان کرد: یزد از لحاظ سرانه مشارکت مالی خیرین در ایجاد ابنیه عام المنفعه نظیر مسجد و مدرسه و بیمارستان، پیشتاز کشور است و لذا بسیار مناسب و بجاست که مجمعی از مهندسان نیک اندیش تشکیل شود تا در کنار مشارکت مالی عامه، از تشریک مساعی بخشی از نخبگان جامعه در حوزه طراحی، نظارت و اجرا استفاده شود.

دکتر فاطمی همچنین با اشاره به ضرورت نقش آفرینی بیشتر سازمان نظام مهندسی ساختمان در حوزه تقنینی ساخت و ساز، اظهارداشت: اگر از مجامعی مثل اتاق بازرگانی، به عنوان پارلمان بخش خصوصی یاد می شود، به طریق اَولی، نظام مهندسی ساختمان را باید پارلمان بخش ساخت و ساز بنامیم؛ بنابراین حوزه تاثیر مهندسان، منحصر به اجرا نیست.

استاندار یزد در ادامه نسبت به انعکاس و پیگیری پیشنهادات آسیب شناسانه و اصلاحی با صرفه و صلاح عموم در حوزه ساخت و ساز در سطح وزارت راه و هیئت دولت؛ جهت وضع قوانین جامع و بهتری در حوزه ساخت و ساز اعلام آمادگی کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت گسترش مرز فعالیت نظام مهندسی و به تعبیر دیگر مشارکت نظام مهندسی در صادرات خدمات فنی و مهندسی به فرامرزها اشاره و تصریح کرد: این رویکرد علاوه بر مطرح شدن به عنوان راهکار رفع مسائل مالی نظام مهندسی، افق تازه ای را پیش روی سازمان می گشاید.

دکتر فاطمی در پایان با ابراز تاسف نسبت به واقعه زمین لرزه ترکیه و سوریه، بیان کرد: این واقعه فرصت مناسبی برای به منصه رساندن توانمندی سازمان نظام مهندسی در صادرات خدمات فنی و مهندسی است که ان شاءالله مورد عنایت قرار خواهد گرفت.