رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با اشاره به آماده بودن زیرساختهای این سازمان برای همکاری با شرکت توزیع برق گفت: لازم است تا ارائه برخی از خدمات دستگاههای خدمات رسان توسط مهندسین ذیصلاح انجام شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد؛ علی اصغر زحمتکش در نشست سیستم زمین در ساختمانها، شبکه ها و حریم تاسیسات برقی و مدیرت مصرف انرژی با بیان اینکه همزمان با تولید برق انقلاب بزرگی در زندگی اجتماعی مردم اتفاق افتاد، گفت: روند صحیح انتقال و توزیع برق با حضور مهندسین عضو سازمان نظام مهندسی در بخش ساختمان نمود پیدا میکند.
وی با اشاره به ساخت بدون پروانه بیش از ۷۰ درصد از ساختمانهای استان یزد اظهار کرد: این موضوع باعث خسارات سنگین مالی و جانی به ساکنین این ساختمان ها وارد می کند. طبق قانون نظام مهندسی ساختمان مصوبه سال ۷۴ مجلس تمام ساختمانها باید توسط مهندسین با صلاحیت عضو سازمان در رشتههای هفتگانه نظارت شود.
مهندس زحمتکش با اعلام اینکه سالانه بیش از هزار نفر بر اثر بی احتیاطی هایی مانند سرویس کولر آبی و اتصال الکتریکی در ساختمان ها جان خود را از دست میدهند، توضیح داد: این نقیصه به دلیل عدم کنترل نظارت چاه ارت، سیستم محافظ جان و سیم سوم است که کمیسیون تخصصی برق سازمان نظاممهندسی و مبحث ۱۳ مقررات ملی ساختمان روی این موضوع تأکید زیادی دارد.
وی به تفاهم نامه سالهای اخیر برای کنترل و نظارت ارت در تمامی ساختمانهای با و بدون پروانه توسط مهندسین دارای صلاحیت سازمان نظام مهندسی اشاره و عنوان کرد: اما متاسفانه چند سالی است که اجرای این تفاهمنامه متوقف شده که تبعات زیادی را هم به دنبال داشته است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با اشاره به حضور هفت هزار مهدس در رشتههای مختلف در این سازمان، خاطر نشان کرد: میتوانیم با استفاده از این ظرفیت با شرکت های خدمات رسان همکاری بیشتری داشته باشیم تا این خدمات توسط مهندسین ذیصلاح انجام شود.
وی با بیان اینکه مشابه این تفاهم نامه هم اکنون با شرکت گاز استان یزد منعقد شده و در حال اجراست گفت: سال هاست که نظارت بر لوله کشی گاز خانگی، فشار قوی، ضعیف و نیمه صنعتی توسط مهندسین مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با کیفیت بسیار خوب در حال انجام است.
مهندس علی اصغر زحمتکش ادامه داد: علاوه بر تنوع و کیفیت بسیار بالاتر خدمات انجام شده توسط مهندسین مکانیک سازمان نظام مهندسی، این اقدام منجر به اشتغالزایی برای مهندسین استان یزد می شود.
وی با اظهار امیدواری نسبت به برونسپاری بخشهایی از وظایف دستگاه های خدمات رسان که قابلیت واگذاری به نظام مهندسی را دارند، تصریح کرد: در حال حاضر به هفت هزار مهندس نخبه و دارای صلاحیت سازمان نظام مهندسی آموزش های لازم داده شده که می توانند با دیگر دستگاههای خدمات رسان نظیر آبفا و شرکت برق نیز همکاری کنند.
زحمتکش از شرکت توزیع برق استان یزد خواست تا برای بهبود کیفیت ساخت و ساز و پیشگیری از آسیبهای جدی به ساکنین و کاهش تعداد فوتی های ناشی از اجرای غیر اصولی برق کشی ساختمانها، عدم اجرای چاه ارت، سیم سوم و محافظ جان و مباحث فنی برق در جهت اجرای این تفاهم نامه تلاش کنند تا آمار تلفات به حداقل ممکن برسد.
وی با تقدیر از مدیران سابق شرکت توزیع برق برای همکاری بسیار خوب با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد، گفت: از مدیران جدید شرکت توزیع که با روی باز از این مهم استقبال کردند می خواهم تا هر آنچه امکان به برون سپاری دارد واگذار شود تا از ظرفیت سازمان نظام مهندسی به نحو مطلوب بهرهبرداری کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد اضافه کرد: در تلاش هستیم تا موضوعات دیگر قابل واگذاری مانند انجام UTM را با مذاکره با اداره ثبت و راه و شهرسازی به سازمان نظام مهندسی ساختمان محول کنیم.
وی با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان به تعهدات مندرج در تفاهمنامه با شرکت توزیع برق عمل کرده است، بیان کرد: بنا به تفاهم نامه نظام مهندسی و شرکت توزیع برق استان مجریان ذیصلاح آموزش داده شدهاند و گواهینامه های مربوطه را اخذ کرده اند.
مهندس زحمتکش در پایان خاطرنشان کرد: زیرساخت های سازمان آماده همکاری کامل با شرکتهای توزیع برق استانی هستند تا با ورود مدیران جوان و پر انرژی جدید در شرکت توزیع برق این امر محقق شود.
در ادامه این جلسه سرپرست شرکت توزیع برق استان یزد نیز با بیان اینکه این شرکت با وجود همه تحریم ها و محدودیتها اجازه نداد مردم کمبودها را احساس کنند، گفت: با تلاش کارکنان شرکت توزیع شاخص خاموشی برق مشترکین به ۶۰ دقیقه در سال کاهش پیدا کرد و این درحالی است که این شاخص در کشور حدود ۶۰۰ دقیقه است.
وی یکی از راه های مدیریت بر مصرف برق خانگی و تجاری را همکاری با سازمان نظام مهندسی ساختمان دانست و گفت: عایق کردن دیوارهای بیرونی ساختمان ها نقش موثری در عدم هدر رفت انرژی سرمایشی خواهد داشت که یکی از زمینههای همکاری بین شرکت برق و نظام مهندسی ارائه راهکار در این زمینه است.
علی جم با اشاره به تفاهم نامه سالیان گذشته بین وزارت نیرو و راه و شهرسازی برای نظارت بر سیم ارت توضیح داد: بحث حریم شبکه های برق که میتواند در کاهش مرگ و میر کارگران ساختمانی نقش داشته باشد نیز از دیگر جنبه های همکاری میان سازمان نظام مهندسی و شرکت برق است.
وی با بیان اینکه استفاده از سیم ارت در ساختمان می تواند به کاهش تلفات جانی منجر شود گفت: بحث حریم شبکه ها و تاسیسات برق با همکاری کارشناسان نظام مهندسی در زمینه کاهش مرگ و میر کارگران ساختمانی نقش مهمی دارد چراکه در سه سال اخیر چهار مورد فوتی و هفت مورد نقص عضو و سوختگی شدید در سطح استان وجود داشته که ۵۰ درصد مربوط به حوزه ساختمان بوده است.
وی اضافه کرد: همکاری کارشناسان سازمان در انتخاب زمین و موقعیت پست زمینی یکی دیگر از این جنبه های همکاری است تا پست ها در موقعیت مناسبی توسط مهندسین طراحی شود و مشکلی برای کارکنان شرکت برق که برای رفع خاموشی و سرویس و نگهداری مراجعه میکنند به وجود نیاید.
علی جم با تاکید بر انجام آموزش های مشترک بین مهندسین نظام، کارشناسان شرکت توزیع برق، مجریان تاسیسات برقی و پیمانکاران ساختمانی یادآور شد: تهیه دستورالعمل ها و روشهای اجرایی با فرآیند ساده و موثر به منظور ارائه خدمات به مشترکین برق با در نظر گرفتن توان اقتصادی مردم با اولویت حفظ سلامت آنها در حداقل زمان ممکن از اهداف ماست و امیدواریم بتوانیم گام موثری در جهت ارتقاء نظام مهندسی برق ساختمان در استان یزد برداریم.
در این جلسه دکتر محمد مهدی منصوری رئیس کمیسیون برق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد نیز با تاکید بر لزوم همدلی میان مسئولان شرکت توزیع برق و نظام مهندسی گفت: خوشبختانه دستگاههای مختلف استان در حال حاضر بیش از گذشته نسبت به پتانسیل های بسیار زیاد و مهندسین مجرب سازمان نظام مهندسی هوشیار شدهاند.
وی با اشاره به بدنه بسیار قوی مهندسین و پتانسیلهای قانونی بسیار وسیع سازمان نظام مهندسی اظهار کرد: بسیاری از سازمانها محدودیت قانونی و یا محدودیت فضای کاری دارند بنابراین خرسندیم که سازمانهای استان با چند دهه تاخیر نسبت به استانهای پیشرو از مدیریت سنتی و کوتاه نگری و موضعی نگری فاصله گرفتهاند.
مهندس منصوری اضافه کرد: سازمان هایی نظیر ثبت و شرکت گاز و نقشه برداری و واحدهای دیگر استان اکنون به این موضوع واقف هستند که نشان دهنده رشد و توسعه یافتگی استان یزد است.
در پایان این نشست نیز مهندس رضا طلایی پور عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش راندمان و تولید انرژی های جدید را از جمله زمینههای همکاری میان نظام مهندسی و شرکت توزیع برق دانست و گفت: طی ۳۰ سال آینده بخش اعظم انرژی های خود را از دست خواهیم داد اما میتوان این اتفاق را با یک الگوی مصرف مناسب و بهینه سازی انرژی و روی آوردن به انرژی های جدید به تاخیر انداخت.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالقوه سازمان نظام مهندسی از نظر فنی، حرفهای، طراحی و نظارت گفت: با همکاری با شرکت توزیع برق می توان مشکلاتی که در پایان هر پروژه به وجود میآید را کاهش داد. برای مثال عدم جانمایی تابلوی کنتور برق حاصل همین ناهماهنگیهاست.
در این نشست دکتر شاهرخ شجاعیان استاد دانشگاه و مولف ۱۸ کتاب و ۵۰ مقاله و مجری ۲۰ پروژه تحقیقاتی در موضوع صنعت برق به ارائه مقالهای با عنوان «الزامات تاسیسات برقی مشترکین» پرداخت.