جستجو

آموزش یکی از ارکان اصلی توسعه مهندسی است

  • صفحه اصلی
  • آموزش یکی از ارکان اصلی توسعه مهندسی است
1

رئیس کمیسیون تخصصی برق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد آموزش را یکی از ارکان اصلی توسعه مهندسی دانست و گفت: در گام نخست آموزش مجریان، دوره‌های آموزشی و بازدیدهای میدانی متعددی توسط سازمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد دکتر محمدمهدی منصوری اظهار کرد: در اوایل دوره کنونی کمیسیون تخصصی برق، بحث آموزش مجریان و بازدید میدانی از پروژه ها در دستور کار قرار گرفت.

 وی با بیان اینکه برای آموزش مجریان در گام نخست حدود ۵۰ نفر از برقکاران با هماهنگی صنف الکتریک و سیم کشی در دوره ها شرکت کردند، افزود: آموزش این افراد بر اساس مبحث ۱۳ مقررات ملی ساختمان و بازدید های میدانی هم از چندین پروژه با هماهنگی واحد کنترل نظارت سازمان به صورت آموزش در محل پروژه انجام شد.

دکتر محمد مهدی منصوری با اشاره به انعقاد تفاهم نامه نظام مهندسی با شرکت توزیع برق استان تصریح کرد: در این تفاهم نامه مقرر شد که برقکاران ساختمانی که زیر نظر اتحادیه صنف الکتریک یزد هستند بعد از گذراندن دوره های آموزشی به عنوان مجری ارت  فعالیت کنند.

وی افزود: این موضوع با توجه به صدور گواهی دوره مذکور می‌بایست اجرایی شود. البته تعدادی از بندهای این تفاهم نامه هنوز اجرایی نشده که امید داریم در سال ۱۴۰۰ با رایزنی های صورت گرفته مورد توجه قرار گیرد.

منصوری با تاکید بر اینکه موضوع آموزش یکی از ارکان توسعه خدمات مهندسی است، یادآور شد: باید شرایطی را فراهم کنیم تا الزام به آموزش در فرایندهای مهندسی مورد توجه قرار گیرد. لذا بهترین و موثرترین آموزش در مهندسی ساختمان، آموزش به مجریان و برقکاران صنعتی است تا با اجرای اصولی و مطابق با مقررات ملی، ناظرین بدون دغدغه نظارت خود را انجام دهند.

وی با اشاره به تدابیری که برای مصرف بهینه انرژی در ساختمان‌ها اندیشیده شده است خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ ترین اهداف مهندسی و نظارت بر ساخت و سازها در چند سال اخیر یافتن راهکاری برای بهینه ‌سازی مصرف انرژی در ساختمان ها است.

رئیس کمیسیون تخصصی برق نظام مهندسی ساختمان استان به عوامل اثرگذار در خصوص بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان اشاره و عنوان کرد: ازجمله این راهکارها به کارگیری تجهیزات کنترلی هوشمند در منازل و استفاده از مصالح استاندارد است که مطابق مبحث 19 در این خصوص هماهنگی لازم با دیگر کمیسیون‌ها انجام شود.

وی در خصوص میزان رضایت از جایگاه و عملکرد ناظران برق ساختمان و اثربخشی نظارت آنان توضیح داد: با توجه به اینکه شروع نظارت ناظرین برق ساختمان از فونداسیون به جهت سیستم هم‌بندی تا آخرین مرحله ساختمان یعنی نصب سیستم روشنایی ساختمان است، ناظرین برق از پر مشغله ترین گروه نظارتی در ساختمان هستند.

دکتر محمد مهدی منصوری اضافه کرد: کمیسیون تخصصی برق با تدوین نکات اجرایی نظارت و چک لیست طراحی و کنترل نقشه های برق سعی در هماهنگی طراحی و نظارت داشته و در سال ۱۴۰۰ با برگزاری دوره های طراحی و نظارت نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری خواهد داشت.

وی انرژی خورشیدی را یکی از منابع تامین انرژی رایگان، پاک و عاری از اثرات مخرب زیست محیطی دانست و افزود: گرمایش آب و فضا مجموعا بیش از ۷۰ درصد  انرژی را در ساختمان‌ و گرمایش آب به طور متوسط ۲۰ تا ۳۰ درصد کل انرژی خانه را مصرف می‌کند. بنابراین با استفاده از آبگرمکن خورشیدی می‌توان سالانه ۷۰ درصد انرژی موردنیاز برای گرمایش آب را تامین کرد.

منصوری اضافه کرد: بنابراین با به کارگیری کلکتورهای خورشیدی می‌توان تا حدودی از این منبع انرژی بی پایان، پاک و رایگان استفاده و تا حد بسیار زیادی در مصرف سوخت‌های فسیلی صرفه جویی کرد. به همین منظور کمیسیون تخصصی برق در نظر دارد امسال دوره های وبیناری کاربردی برای کاربرد سلول های خورشیدی در صنعت ساختمان برگزار کند.

وی با بیان اینکه امروزه مدیریت و مصرف بهینه‌ی انرژی، هم‌زمان با بهره‌برداری از امكانات رفاهی در ساختمان‌ها از مهم‌ترین ضروریات هستند گفت: با بهره‌گیری از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) و كنترل تجهیزات الكتریكی و مكانیكی به جای مدیریت توسط افراد، با استفاده از سیستم‌های هوشمند و یكپارچه انجام می‌شود.

رئیس کمیسیون تخصصی برق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد خاطرنشان کرد: اخیرا در استان توجه ویژه ای به این موضوع شده و مالکین نسبت به اجرای آن تمایل بیشتری دارند. کمیسیون تخصصی در نظر دارد در سال جاری با برگزاری دوره های تخصصی هوشمندسازی، زمینه فعالیت مهندسین برق در طراحی، نظارت و اجرا را فراهم کند.

وی با اشاره به پیشرفت های استان در زمینه سیم کشی ساختمان ها، فیبر نوری و اتصالات آن، تصریح کرد: شبکه‌های FTTH بخش مهمی از مخابرات مدرن در منازل و آپارتمان‌ها را تشکیل می‌دهند. بنابراین امروزه طراحی روش‌های توزیع FTTH در ساختمان و منازل مبحث مهم و ضروری بشمار می‌رود. محبوبیت رو به رشد سیستم‌های فیبر نوری در آخرین بخش دسترسی (last mile)، به علت وضع قوانین در برخی کشورهاست.

منصوری افزود: امروزه دسترسی سریع و قابل اتکاء به اینترنت و سرویس‌های چند رسانه‌ای به یک اولویت تبدیل شده است. سال گذشته جلساتی در این خصوص با حضور مدیران شرکت مخابرات استان برگزار شد که امیدواریم در سال جاری با تنظیم دستورالعمل و شیوه نامه مشترک این موضوع به صورت جدی دنبال شود.