جستجو

احداث نیروگاه و فروش برق به شبکه توزیع توسط ۱۳۰ واحد ساختمانی استان یزد

  • صفحه اصلی
  • احداث نیروگاه و فروش برق به شبکه توزیع توسط ۱۳۰ واحد ساختمانی استان یزد
1

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان یزد با اشاره به طرح تشویقی وزارت نیرو برای خرید برق از مشترکین خانگی گفت: تاکنون ۱۳۰ واحد ساختمانی استان اقدام به احداث نیروگاه و فروش برق به شبکه توزیع کرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد؛ علی جم با بیان اینکه امروزه صرفه جویی در مصرف انرژی و راهکارهای جلوگیری از هدر رفت آن در صنعت ساختمان مورد توجه کشورهای پیشرفته قرار گرفته است اظهار کرد: اهمیت این موضوع زمانی که نیاز به ساخت ساختمان‌های جدید و تقاضا برای عرضه ذخایر نفتی و انرژی افزایش یافت، روشن‌تر شد. 

وی با اشاره به اینکه مصرف انرژی برای گرمایش، سرمایش و روشنایی در ساختمان بخش مهمی از بودجه مصرف کنندگان انرژی را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: در ایران ۲۹.۲ درصد از کل انرژی کشور در صنعت ساختمان مصرف می شود که این میزان ۲.۵۸ برابر استانداردهای بین المللی است.

جم دلیل هدر رفت بخش زیادی از انرژی ساختمان‌ها را طراحی نادرست در سبک شهرسازی و ساخت مسکن‌ غیر استاندارد عنوان کرد و افزود: رو به پایان بودن منابع انرژی و تجدید ناپذیر بودن آنها، ضرورت استفاده از سیستم‌های مدیریت مصرف انرژی در صنعت ساختمان را آشکار می کند. 

وی به مزایای استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان با بهره گیری از آخرین تکنولوژی‌ روز دنیا اشاره و عنوان کرد: این سیستم ها علاوه بر کاهش چشم‌گیر مصرف انرژی می تواند در حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد کاهش هزینه را به دنبال داشته باشد و رفاه کامل ساکنین را تامین کند.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان یزد ادامه داد: در سیستم مدیریت هوشمند ساختمان بسیاری از اعمال ساکنان به صورت هوشمند و تحت مدیریت مرکزی کنترل می‌شود که این امر، صرفه جویی در زمان، نیروی انسانی و همچنین کاهش مصرف انرژی و هزینه ها را به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به بازگشت سرمایه ناشی از کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌ها و آمارهای به دست آمده از پروژه‌های استاندارد، اگر به طور میانگین حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش مصرف انرژی وجود داشته باشد، بازگشت سرمایه در حدود ۲.۵ تا ۳ سال از منظر هزینه های جهانی و از دید ملی امکان پذیر خواهد بود.

علی جم هزینه‌ اجرایی زیاد را یکی از موانع اصلی گسترش سیستم های هوشمند در ساختمان ها دانست و اذعان کرد: هرچند طراحی و اجرای ساختمان هوشمند یکی از مباحث روز است و تبدیل به یک ضرورت شده اما دغدغه اصلی، هزینه های اجرای سیستم هوشمند ساختمان است که حرف اول را در خرید و مجهز کردن ساختمان به سیستم هوشمند می‌زند. 

وی با بیان اینکه قیمت تمام‌شده یک ساختمان هوشمند بر اساس امکانات متعدد این ساختمان ها تعیین می شود توضیح داد: با اجرای سیستم هوشمند، مصرف برق تا حد زیادی مدیریت شده و کاهش می یابد. ضمن اینکه ارزش ساختمان چه از نظر مادی و چه از نظر کیفی افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

جم با اظهار امیدواری نسبت به کاهش هزینه های هوشمند سازی ساختمان‌ها و گسترش این امر مهم در ساخت و سازها گفت: هرچند در سال های اخیر بسیاری از ساختمان‌ها مجهز به سیستم‌های کنترل هوشمند شده اند اما نسبت به آنچه باید اتفاق می‌افتاد ناچیز است. گسترش ساخت و سازهای غیرمجاز و غیر حرفه‌ای و همچنین تورم از جمله موانع گسترش ساختمان‌های هوشمند است. 

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان یزد با تاکید بر اینکه استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی در ساختمان‌ها در دو بخش تامین حرارت و تامین برق امکان پذیر است، یادآورشد: وزارت نیرو در راستای تشویق مالکین ساختمان‌ها از سال ۹۵ اقدام به عقد قرارداد ۲۰ ساله و خرید تضمینی برق تجدید پذیر از مشترکین کرد.

وی با اعلام اینکه تاکنون ۱۳۰ واحد ساختمانی مسکونی، تجاری و صنعتی اقدام به احداث نیروگاه با ظرفیت ۲.۲ مگاوات و فروش برق به شبکه توزیع کرده‌اند، اظهار کرد: این روند امسال هم ادامه خواهد داشت و متقاضیان می‌توانند جهت کسب اطلاعات به وبسایت شرکت توزیع به نشانی yed.co.ir/PV مراجعه کنند.

علی جم از شرکت توزیع نیروی برق استان یزد به عنوان یکی از شرکت های شاخص در تامین برق پایدار مورد نیاز مشترکین به خصوص مشترکین ساختمان‌های هوشمند نام برد و گفت: این شرکت به منظور مدیریت مصرف برق از طرح های مبتنی بر IOT در ساختمان‌های هوشمند استقبال کرده و از شرکت‌های پیشرو و استارتاپ های فعال در این زمینه جهت توسعه این فناوری نیز حمایت می کند.